به گزارش سلام لردگان به نقل از محسن ضيايي در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، اظهار داشت: از ابتداي آغاز طرح خريد تضميني گندم از کشاورزان تاکنون افزون بر 10 هزار تن گندم از سوي بخش خصوصي از کشاورزان اين استان خريداري شده است.
وي افزود: اين ميزان گندم با قيمت پايه 4 هزار و 200 تومان خريداري و ذخيرهسازي شده است.
ضيايي در ادامه بر ضرورت ارتقاي کيفيت نان توليدي در اين استان تأکيد کرد و گفت: با توجه به ويژگيهاي منطقهاي، فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي کشور ما، غلات و به ويژه نان از منابع اصلي الگوي غذايي روزانه جامعه ايراني است که اين موضوع نشان از اهميت اين ماده غذايي دارد.
مدير غله و خدمات بازرگاني چهارمحال و بختياري ادامه داد: نان غذاي اصلي و پايه مردم بسياري از کشورهاي جهان را تشکيل داده و روزانه قسمت اعظمي از انرژي ـ پروتئين ـ املاح معدني و ويتامينهاي گروه B آنها را تامين ميکند، در ايران نيز حدود 65-60 درصد پروتئين و کالري و حدود دو تا سه گرم املاح معدني و قسمت اعظم نمک طعام مورد نياز بدن از خوردن نان تامين ميشود.
وي با بيان اينکه در حال حاضر بخش عظيمي از نان توليدي در سطح کشور به صورت ضايعات دور ريز ميشود، ابراز داشت: طبق آمار اعلامي اين رقم حدود 25 تا 30 درصد از نان توليدي براي مصرف انسان بوده که به صورتهاي مختلف تلف شده و يا از چرخه مصرف صحيح خود خارج ميشود.
ضيايي با اشاره به راهکارهاي موثر در راستاي کاهش تلفات نان، گفت: نحوه نگهداري گندم يکي از آيتمهاي مهم است، به طوري که گندم بايد حتما در سيلوهاي استاندارد با امکان هوادهي، قرصگذاري و تخليه و بارگيري به صورت مکانيزه بوده که خوشبختانه حرکت بسيار خوبي در اين زمينه شروع شده و در عرض نزديک به سه سال ظرفيت ذخيرهسازي استاندارد کشور تقريبا دو برابر شده است.
وي تصريح کرد: با توجه به اينکه نان پرمصرفترين ماده غذايي در کشور ما ميباشد و هر فرد به طور متوسط روزانه حدود 300 گرم نان را به مصرف ميرساند لزوم توجه به اين ماده با ارزش غذايي بر همگان واضح و امري اجتناب ناپذير است و با در نظر گرفتن سلامت افراد جامعه و شعار پيشگيري بهتر از درمان است ميتوان زيانهاي اقتصادي که از بابت مصرف نان غير مطلوب متوجه کشور ميشود را که رقمي بسيار بالا است، تخمين زد.
ضيايي خاطرنشان کرد: بنابراين بايد سياستگذاريهاي درست و اصولي در اين حوزه پايهگذاري شود، در اين راستا بايد احداث و گسترش واحدهاي توليد نان صنعتي دنبال شده و با اصلاح رويه فعلي و فرهنگسازي و اصلاح الگوي مصرف نسبت به کاهش ضايعات و استفاده بهينه از نان اقدام شود.